Skip to main content

Bag that Banner by Nooni Design

Ik houd van de aarde en haar prachtige natuur. Daardoor kan ik best verdrietig worden als ik zie hoe achteloos en onvoorzichtig we er mee om gaan. Op mijn handen blijven zitten als ik naar de weggooi-culltuur van onze maatschappij kijk kan ik niet. Ik probeer in in mijn werk al jaren zoveel mogelijk materialen te recyclen. Mijn banner-tassen en tassen gemaakt van spijkerbroeken zijn hier een duidelijk voorbeeld van.

Tassen gemaakt in opdracht van het PreHistorisch dorp in Eindhoven. Deze worden verkocht in de museumwinkel.
Tassen gemaakt in opdracht van het PreHistorisch Dorp

Spandoeken en banners

Onder de naam Bag That Banner maak ik tassen van gerecyclede materialen. Het begon met het verwerken van oud spandoek/banner materiaal. Dit is prima, stevig materiaal, wat tegen een stootje kan. Helaas wordt zo’n spandoek of banner vaak maar kort gebruikt, om daarna weggegooid te worden. Zonde van al dat mooie materiaal vond ik. En daarom maak ik er nu tassen en etuis van. Dit gebeurt veel in opdracht voor bedrijven en organisaties (zoals bijvoorbeeld een museum als het PreHistorisch dorp en de Rabobank), maar ook voor particulieren werk ik in opdracht. Een aantal van deze banner tassen en etuis vind je terug in de webshop van nooni-en-neik.

Jeans en leer

Tassen en buidels gemaakt door Nooni Design en te koop in de webshop van nooni-en-neik.nl
Tassen en buidels gemaakt van gerecyclede materialen.

Daarna begon ik met het maken van tassen, gemaakt van oude spijkerbroeken. Elke tas of etui is anders. Ik laat me inspireren door het materiaal en verfraai de tassen en etuis met borduursel of handgemaakt kant. Ook gebruik ik hier en daar textielverf. Naast tassen en etuis maak ik ook buidels van oude spijkerbroeken en van gerecycled leer. Deze tassen, etuis en buidels verkoop ik op de markten waar we te vinden zijn en ze zijn natuurlijk ook terug te vinden in de webshop.

Heb je interesse om een of meer tassen te laten maken? Je kunt meer informatie vinden (of een offerte aanvragen) op de website van Bag that Banner